Gepubliceerd op: 13 december 2018

Authenticiteit

Jarenlang was authentiek leiderschap of authenticiteit een geliefde kreet in het bedrijfsleven. Toch zijn professionals die in alle opzichten authentiek zijn zeer zeldzaam. De authenticiteit van de meesten reikt zo ver als dat het hen zelf goed uitkomt. 

Authentiek betekent onvervalst, echt en betrouwbaar. Dan kun je wel zeggen dat authentiek ook eerlijkheid impliceert. En eerlijkheid is naar mijn idee vandaag de dag ver te zoeken. Zaken worden verbloemd weergegeven. Leugens om bestwil zijn meer regel dan uitzondering. 

Leugens

Consumenten worden halve waarheden of hele leugens verteld. Patiënten worden ‘dom’ gehouden. Waarheden over geneesmiddelen worden uit winstmotieven achtergehouden. En ga zo maar door. Frappant is dat hier  een heleboel leiders bij betrokken zijn. 

Eerlijkheid en echtheid is bijna voor iedereen een enorme en bijna onmogelijke opgave. Het is de angst om daardoor iets te verliezen, waardoor voor oneerlijkheid en onechtheid wordt gekozen. Verlies van aanzien, baan, vriendschap of liefdesrelatie. Totdat de oneerlijkheid boven water komt en het kwaad alsnog geschiedt. 

Wil jij leven in onechtheid?

Weemoedig om van te worden. Zelf verafschuw ik een relatie waarin de ander mij leugens voorhoudt om mijn liefde te behouden. En ik wil niet werken met iemand die mij halve waarheden vertelt. Natuurlijk weiger ik geneesmiddelen te slikken die ik nimmer zou nemen als ik wist hoe de vork echt in de steel zat. En zo kan ik nog even doorgaan. Het werk en gedrag van mensen zoals jij en ik.

Wil jij meedoen aan deze onechtheid? Aan deze oneerlijkheid? Heb je de moed om vanaf nu af aan eerlijk te zijn? Niet meer iets te verzwijgen of mooier voor te doen dan het is?

Heb je de moed om de waarheid aan te horen en degene die jou dit vertelt te complimenteren in plaats van af te straffen? Een ommekeer is alleen mogelijk als we verzachten in plaats van verharden, moedig in plaats van bang zijn. Dat is wat authenticiteit vraagt. Dan kun je spreken van authentiek leiderschap. Zacht en sterk. 

Streef je dit echt na? Volg dan onze workshop Spirituele Ontwikkeling I. In Spirituele Ontwikkeling III is eerlijkheid en echtheid waar je naartoe werkt. Durf je dat aan?

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs