Gepubliceerd op: 09 januari 2018

Eerlijkheid binnen relaties

“Ik kan niet goed met haar praten” en ik kan ‘haar’ in deze zin net zo goed  vervangen door ‘hem’. Iets dat wij geregeld horen in onze praktijk. Uiteraard gaan we in op zo’n uitspraak en als we dit uitdiepen blijkt bijna altijd dat over en weer veel of soms weinig maar wel belangrijke onderwerpen binnen relaties voor zichzelf worden gehouden.

“Ik hoef toch niet alles met mijn partner te delen?”
“Ik heb toch ook recht op mijn eigen leven”
“Dat houd ik liever voor mezelf”
“Dat kan ik echt niet zeggen hoor!”

Wat betekent dit? Wat voor effect heeft het op je relatie als je er voor kiest om bepaalde zaken geheim te houden? Beïnvloed dit de liefde? Om met de laatste vraag te beginnen. Het antwoord op deze laatste vraag is helder. Ja! Geheimen binnen je relatie beïnvloeden de liefde tussen jullie. Hiermee maak je jullie liefde voorwaardelijk. Liefde is niet te vatten, alleen iets dat je kunt voelen. Liefde is alleen liefde wanneer het puur en onaangetast is. In liefde kan alles bestaan. In liefde is alles bespreekbaar. In liefde bestaat geen schuld en beschuldiging. In liefde is er begrip, vergeving, en bovenal de wens om de ander gelukkig te zien. En uiteraard is dit wederzijds. Geheimen staan liefde en geluk in de weg. Indien je geheimen voor elkaar hebt, ken je elkaar niet door en door. Laat je jezelf niet volledig aan de ander zien. Leef je in enige vorm van angst die liefde in de weg staat. En liefde dwing je niet af. Als je dingen verborgen houdt binnen een relatie, probeer je de liefde te beïnvloeden ofwel naar je hand te zetten. En liefde en manipulatie (dingen naar je hand zetten), gaan niet samen.

Als je diepgang wenst samen, als je de verbinding wilt voelen, als je intens liefde wilt beleven, kies dan voor volledige open- en eerlijkheid. Niets is zo spannend als alles in open- en eerlijkheid met elkaar delen. Gun elkaar de emoties die hierdoor te weeg worden gebracht. Leer elkaar hierdoor ten diepste kennen. Hoe mooi is dat? Samen op ontdekkingstocht. Er is nog zoveel meer met elkaar te beleven dan dat je tot nu toe hebt ervaren. Als je je mond houdt, dingen voor jezelf houdt, stop je het gezamenlijke avontuur. En zet je de weg open naar een avontuur met een ander. Dat mag uiteraard, maar is het begin van het einde van een gelukkige relatie met je huidige partner. Tenzij je omkeert op de ingeslagen weg van geheimen voor elkaar. Wat kies jij?

Hulp nodig in je relatie? Lees hier dan verder>>

 

 

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs