Gepubliceerd op: 11 januari 2018

Je laten overrompelen

Heb jij je wel eens laten overrompelen? Dat je werd gevraagd iets te doen, je gevoel ‘nee’ zei, maar je uit begrip voor de ander of omdat je ‘nee zeggen’ moeilijk vond, het toch deed? Door het toch te doen verlies je energie en voel je je er ook nog eens niet lekker bij. Voor jezelf dus een uiterst slechte situatie. De ander heeft er profijt van. Tenzij, die ander van je houdt. Als er echt liefde is, dan zal die ander zich hier ook niet fijn bij voelen. Dan is het voor jullie beiden een slechte situatie. En als het er niet direct uitkomt, dan wordt het vast later door jou uitgesproken. En dan voelt die ander zich alsnog rot.

Dit laten overrompelen gebeurt alleen als je uit je gevoel gaat en in je hoofd schiet. Je moet je gevoel wel uitschakelen wil je iets tegen je zin kunnen doen, zonder dat de ander dat (overduidelijk) merkt. Hoe zou jij het vinden als een ander iets voor jou doet, wat niet strookt met zijn of haar gevoel?

Word je daar blij van? Vind je dat fijn? Klopt dat voor jou? Als je deze drie vragen met ‘nee’ beantwoord, zou je je kunnen afvragen waarom jij dit wel voor een ander zou doen. Grote kans dat die ander, als hij of zij weet hoe jij je er bij voelt, dat helemaal niet wilt.

Dit is geen betoog om niks voor een ander over te hebben. Het kan oprecht heel fijn zijn om een ander te helpen, te verrassen of een plezier te doen. Het allermooiste is dit als je er zelfs helemaal niks voor terug hoeft te hebben, zelfs geen bedankje. Gewoon omdat het leuk is en omdat het je eigen keuze is. Dingen die je op die manier doet, geven heel veel energie. Maar hoeveel van de dingen die jij doet zijn hierop gebaseerd?

Ik heb een oefening voor je. Neem jezelf voor om een dag lang, alvorens je ingaat op een verzoek van een ander, eerst te voelen of je dit vanuit je gevoel ook echt wilt doen. En als je dat niet wilt, voel je wat wel goed voelt om te doen. Vervolgens zeg je, indien dit zo is, ‘nee, dat voelt niet goed’, zonder excuus. En je geeft aan wat wel goed voelt. Een spannende oefening. En een oefening die je dichter naar jezelf brengt. Een oefening die energie oplevert en meer plezier in je leven.

Wil jij niet meer vanuit je hoofd maar vanuit je gevoel leven en handelen? Lees hier verder>>

 

 

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs