Gepubliceerd op: 19 november 2017

Geen zin, en dan?

Je kent het wel. Dat je vindt dat je iets moet doen, maar je hebt er geen zin in. Als je dit bij een ander ziet, je kind, je partner, een vriend, dan zie je wat het beste is. Gewoon beginnen en je tanden er in. Dan ben je zo klaar. Maar gaat het jezelf aan, dan voelt het een stuk moeilijker. Terwijl je best weet dat als je het gewoon doet, het in de meeste gevallen wel meevalt.

Wat mijzelf in de loop der jaren is opgevallen, dat hoe meer ik bedenk dat ik geen zin heb, des te erger het wordt. Datzelfde heb ik een tijd gehad met opstaan. Als ik wakker werd en me nog te moe voelde om op te staan, voelde ik weerzin om er uit te gaan. Als ik dat in mijn hoofd groter maakte, voelde ik me met de minuut meer moe worden en werd mijn humeur er niet beter op. Dat beviel me ook niet, en besloot om het anders te gaan doen. Ik zette wel de wekker, maar verplichtte me niet om op te staan. Ik stond pas op als ik van binnuit de impuls voelde om op te staan. En dat werkte wonderbaarlijk. Veel eerder dan ik ooit had verwacht, sprong ik op uit mijn bed en begon de dag. En ik was niet eens meer chagerijnig.

Ik ben dit op heel veel dingen gaan toepassen in mijn leven. En het is opvallend, hoe gemakkelijk het werkt. Het moeten heb ik zo goed als afgeschaft. En dit heeft mij enorm veel rust gegeven. En wat ook leuk was om te merken dat ik zo mijn eigen ritme ontwikkelde. Ik ben mezelf beter gaan aanvoelen en heb mezelf beter leren kennen. Ik ben er achter gekomen wat voor mij het beste werkt door niet zoveel meer te moeten van mezelf.

Mijn verzet tegen huishoudelijke klusjes is hierdoor bijvoorbeeld afgenomen. En als ik er nog even geen zin in heb, doe ik eerst wat anders. Zo speel ik bijvoorbeeld eerst piano, en als ik daarmee klaar ben, ga ik koken of ruim ik op. Ik schrijf wanneer ik daar zin in heb. Ik beweeg wanneer ik daar behoefte aan voel. Kortom, ik luister naar mezelf, naar mijn gevoel. En alles wat ‘moet’ gebeurt.

Wil je meer leven vanuit je gevoel? Lees dan hier verder>>

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. De kracht uit jezelf halen - Caroline Bun Coaching & Healing - […] en niet tot het gevoel dat je zoveel of alles tegelijkertijd moet doen. Dat lukt je toch niet en…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs