Gepubliceerd op: 19 augustus 2018

De kracht uit jezelf halen

Ik zei nog ‘een goed idee’, maar toen ik aan het begin van de middag achter mijn laptop ging zitten, kwam er niks uit mijn handen. Ik had geen inspiratie en het gaf me eerlijk gezegd op dat moment best een moedeloos gevoel dat mijn begeleiders er alle vertrouwen in hadden dat ik dat kon, en tegelijkertijd ik het gevoel had dat ik die kracht niet uit mezelf kon halen..
 
De hele middag voelde ik me niet zo geweldig. Ik was nog van plan om de voorbereidingen voor de aanstaande korte vakantie te treffen. Spullen klaar te leggen. De auto ‘spik en span’ omdat we hem mogen ruilen met die van mijn broer. Maar nee hoor het zat er even niet in.
 
En nu, wel boodschappen gedaan, tijd genomen voor mijn dochter, een chocoladecake gebakken, eten gekookt, de auto opgeruimd en van binnen schoongemaakt, mail beantwoord, was gedaan. Hè? Toch best veel voor een zondag… Dus nu ik, terwijl het eten in de oven staat, een tweede poging doe om dit stukje te schrijven over ‘de kracht uit jezelf halen’, besef ik wat het is dat je toegang tot deze kracht geeft.
Moeilijk denken
Het is vooral niet ‘moeilijk’ denken en mezelf niets opleggen. Door het leven stap voor stap te nemen en één actie per keer in gang te zetten, dan komt het wel goed. En soms moet je jezelf echt even tot iets aanzetten, maar hou het beperkt tot dat ‘iets’ en denk niet dat je zoveel of alles tegelijkertijd moet doen. Dan lukt je het juist niet en kom je tot niets. Ik ben blij met dat wat ik wel heb gedaan.
 
Het begon eigenlijk vanochtend, toen ik wakker werd. Ik maakte me zorgen. Maar me zorgen blijven maken over dat waar ik  niks aan kan doen, had alleen tot gevolg dat ik me teneergeslagen voelde. Verder veranderde het helemaal niks aan de situatie. Integendeel, het teneergeslagen gevoel remde elke actie af. Mijn begeleiders zeiden terecht tegen mij, laat dit nu rusten. Blijf positief en houd hoop, want dat helpt. Het tegenovergestelde maakt kapot en dat is niet de kant die goed is voor je.
Zet stap voor stap
Doe één ding en daarna het volgende. Gelijk hebben ze. Zo haal je de kracht uit jezelf. Zet stap voor stap en dwing jezelf die eerste stap te zetten, de volgende stap volgt dan weer vanzelf. Net als die dominosteentjes in een rij. Je moet zelf het eerste domino-steentje omgooien, dan volgt de rest. En soms is er een domino-steentje dat zo valt, dat de volgende toch blijft staan. Daar moet je je niet door van de wijs laten brengen, maar dat is het moment dat je jezelf weer even bij je lurven moet pakken en weer een zetje moet geven. Dan gaan de steentjes weer. Zie je het al voor je?
 
Jij bent niet anders dan ik. En ik ben niet anders dan jij. We moeten ons zelf bij tijd en wijlen een zetje geven en dan gaat het weer. En zo haal je de kracht uit jezelf. Niet denken maar doen, is op dat moment het motto dat je helpt.

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs