leugens relatie
Gepubliceerd op: 13 september 2020

Leugens of eerlijkheid in je relatie?

Voor je het weet ontstaan er kleine of zelfs grote leugens binnen je relatie. Het begint er misschien mee dat je de ander wilt sparen. Het kan iets onschuldigs lijken. Je vertelt bijvoorbeeld niet dat je haar nieuwe korte coupe niet mooi vindt. Of je verzwijgt dat je zo gezellig hebt geluncht met die knappe nieuwe collega. Al snel wordt het een gewoonte en ben je minder open dan goed voor jullie is. Zodra een dergelijk onderwerp nogmaals ter sprake komt, merk je dat je oplettend bent op wat je zegt en de spontaniteit en het vrije gevoel dat het juist zo leuk en vertrouwd maakte, vermindert of is zelfs verdwenen.

En dan zijn er de grote leugens binnen de relatie. De leugens waarvan je direct al zeker weet dat als je de waarheid zou vertellen, de ander laaiend zou zijn. Een zoen met een ander. Ontslag nemen of ontslagen worden zonder de ander er in te kennen. En vul het zelf maar in.

Eerlijkheid binnen je relatie

Sta je aan het begin van je relatie, dan kun je nog besluiten om vanaf het eerste moment 100% eerlijk te zijn over en weer. Dat is dé manier om helemaal jezelf te kunnen zijn. Het is spannend, het verdiept je relatie en het is vooral bevrijdend. Elk leugentje dat je met je meedraagt in je relatie, werkt namelijk als een rem op de flow die je anders samen kunt ervaren.

Kiezen voor eerlijkheid binnen je relatie

Ben je al in een relatie en ben je niet over alles open geweest, dan kun je nu, en het liefst samen, een besluit nemen. Je kunt voor eerlijkheid kiezen. Als je besluit om alles aan elkaar te vertellen, ook dat wat je tot nu toe voor elkaar hebt verzwegen is er uiteraard een kans dat het vertellen van de waarheid een boel emoties losmaakt en mogelijk zelfs leidt tot beëindiging van de relatie. Maar als dat zo is, is het ook dat wat zou gebeuren als de ander jouw geheim zelf ontdekt. En in dat geval bestaat jullie relatie alleen nog vanwege de leugen(s).

Ruimte voor emoties

Bereid je voor op vuurwerk. Geef de ander de ruimte voor zijn of haar emoties. Deel ook jouw emoties. Maar maak elkaar geen verwijten. Wees open over je beleving, gevoelens en waardeer elkaars eerlijk- en openheid. Zie de waarde en de bijzonderheid ervan in dat jullie zoveel van elkaar houden dat jullie alles samen kunnen doorstaan, mits dit zo is uiteraard. En als dit niet zo is, is het goed om elkaar los te laten en ieder zijn eigen geluk te gunnen.

In liefde bestaat geen schuld. Liefde ontstaat uit het niets… En soms verdwijnt het zonder reden… Zoek niet naar een schuldige. Accepteer de situatie en gun elkaar geluk in het leven.

Durf je dit niet zo maar aan, maar zou je het wel willen? Wij kunnen je hierbij helpen.

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs