Verbinding voelen
Gepubliceerd op: 13 februari 2018

Mis jij verbinding?

Oorspronkelijk was er van nature verbinding. De mensheid vormde één volk. Mensen leefden samen. Zorgden voor elkaar. En de verbinding tussen mensen was van nature aanwezig en werd door de levenswijze in stand gehouden. Vandaag de dag missen velen de verbinding. En wat wordt er dan gemist? Wat is die verbinding?

Een klik

Heel ingewikkeld is het antwoord op deze vraag niet. Maar blijkens de vele mensen die verbinding missen, is het wel ingewikkeld om verbinding tot stand te brengen. Voor de meesten geldt dat een verbinding, of een ook wel zogenoemde klik, onverwachts ontstaat. Je praat met iemand, je ontmoet iemand, en er is een klik. Je voelt je op je gemak, het is een leuke ontmoeting.

Een klik zal er zijn als je je geaccepteerd voelt door de ander en als je het gevoel hebt dat je elkaar verstaat, dat je dezelfde taal spreekt, elkaar begrijpt, dezelfde humor hebt, kortom dat het contact gemakkelijk verloopt. En het scheelt ook als je je geholpen voelt door de ander, of dat je merkt dat de ander jouw hulp aanvaardt. Een gezamenlijke zorg of ongeluk kan je samenbrengen evenals een gezamenlijk geluksgevoel. Een gezamenlijke gevoelsbeleving verbindt. Maar zodra de gevoelsbelevingen uit elkaar lopen of er geen ruimte meer is om begrip en geduld voor het gevoel van de ander op te brengen, is de verbinding verbroken.

Geen verbinding meer?

Het is iets eigenaardigs, verbinding tussen mensen. Het ene moment is het er, en iets kleins – een misverstand of een irritatie – kan er al voor zorgen dat de verbinding ineens is verdwenen. Dat je het gevoel hebt, dat je elkaar niet meer kunt bereiken. En dan is het de vraag of je het de moeite waard vindt om de verbinding te herstellen of dat je het er bij wilt laten om wat voor reden dan ook. Of misschien voel je je wel niet bij machte om de ontstane situatie te doorbreken en weer tot elkaar te komen. Want ook daarvoor is nodig dat je begrip hebt voor elkaar, bereid bent je oordeel te laten varen of de humor van de situatie in wilt zien.

Wat kun je er aan doen?

Is er iemand in jouw omgeving waarmee de verbinding momenteel ontbreekt? Kijk en luister eens zonder oordeel naar diegene en laat dat in je gevoel binnenkomen. Reageer niet, maar spreek alleen dat uit wat in jouw gevoel binnenkomt. Of als de ander niks zegt, spreek dan alleen jouw gevoel uit, zonder oordeel over de ander. Het is een kleine oefening die een grote verandering te weeg kan brengen. Een verandering in jouw beleving. En als jij het anders beleeft, zal dit ook wat te weeg brengen bij die ander. O ja, zonder oordeel betekent dat je niks vindt van die ander, van wat hij of zij doet of zegt. Dat je er niet over nadenkt. Van gedachten naar gevoel dus… Als je dit in je leven wilt implementeren, lees dan hier verder>>>

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs