Gepubliceerd op: 06 januari 2018

Je ziel ben je zelf

Wat is je ziel? Het is een mensen-ding om te willen begrijpen hoe de mens in elkaar steekt. Hier wordt al eeuwenlang over gefilosofeerd, onderzoek naar gedaan, over geschreven en gesproken. Ook vandaag de dag worden termen gebezigd als de ziel, je hogere zelf, je geest, je innerlijk weten, je innerlijk kind, enzovoort. Nu ga ik in deze blog mijn visie op de ziel uiteenzetten. Aan jou om dit aan de kant te gooien of om te voelen of dat wat ik schrijf in jou resoneert.

Mijn visie op de ziel
Je bent een mens. En kenmerkend aan jou als mens is dat je een lichaam hebt. Dit lichaam is ontstaan in het lichaam van je moeder en na je geboorte is je lichaam gegroeid naar je lichaam dat je nu hebt. Wie ben je nu eigenlijk? Jij bent een gevoelswezen wat in dit lichaam leeft, dat dit lichaam heeft. En wat is je ziel? Je ziel dat ben jij. Het gevoelswezen en je ziel zijn niet verschillend maar zijn hetzelfde. Jouw gevoel en je ziel zijn één. Dat toont het woord bezieling ook mooi. Wanneer je iets met bezieling doet, doe je iets van binnenuit. Vanuit je binnenste gevoel, dan doe je dat wat wezenlijk voor jou is.

Ik zie wel eens teksten waarin het lijkt dat je ziel en jij twee afgescheiden dingen zijn. Dat jij een ziel hebt die je dingen influistert, een ziel die alwetend is, een ziel die los staat van menselijke trekken en emoties zoals verdriet, boosheid, angst, jalousie, eenzaamheid en behoefte aan warmte, aandacht en liefde. Het wordt dan geschetst dat deze emoties ego stukken zouden zijn en los staan van je ziel. Een merkwaardig idee want jij bent je ziel. Een ziel die op aarde leeft. Een ziel in een mensenlichaam. Een ziel die de kans heeft gekregen om dit leven te leven door de levensplek die je bij je geboorte gegeven is.

En jij, het gevoelswezen, de ziel die je bent, ontvangt continu hulp. Hulp van boven. Spirituele hulp die binnenkomt in je gevoel, maar soms ook in je zicht, in je gehoor of als ingeving. En zo kun jij, de ziel die je bent, je leven samen met je begeleiders van boven leven. Sommigen noemen hen wellicht je hogere zelf, maar je ziel zijn ze zeker niet. Je begeleiders zijn ook zielen. Zielen zonder menselijk lichaam, zielen zonder ego. Hun lichaam en ego hebben ze afgelegd bij hun dood. En zij hebben de kans gegrepen die hen is gegeven om te gaan begeleiden. Het begeleiden van zielen met een mensenlichaam die leven op aarde: mensen.

Wil je zelf het contact beleven met je begeleiders? Lees hier verder>>

 

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs