Gepubliceerd op: 04 maart 2018

Luister naar je hart!

Luister naar je hart. Het klinkt zo simpel, maar voor de meeste mensen geldt dat dit niet eenvoudig is. Het is moeilijk omdat het denken het voelen in de weg zit. Je hart en je hoofd zijn vaak niet op één lijn. Je hart is consequenter. Je hoofd wikt en weegt en beziet vele kanten. Zo kom je in twijfel. Je echte gevoel, dat wat je voelt in je hart, geeft richting. En je hart is dé plek waar je liefde kunt voelen.

Pijn, verdriet, angst of boosheid

De liefde in je hart wordt soms overstemt door pijn of verdriet. Het kan ook dat je hart wordt afgeschermd door een laag van angst of boosheid. Dan is de liefde in je hart, dat wat je richting geeft voor een gelukkiger leven, niet bereikbaar. Als dat het geval is, neemt je hoofd snel de overhand. Als je vol zit met onverwerkte emoties als pijn, verdriet, angst of boosheid, en je onderdrukt deze zo goed als je kunt, dan voel je je al snel verdwaalt. Je hebt geen duidelijke richting meer en je bent vooral aan het overleven. Je verwijdert meer en meer van jezelf en je focus komt vanzelf op alles buiten je te liggen. Focus naar binnen is immers wat je vermijdt, want daar zitten emoties die je liever niet voelt.

Emoties voelen

Deze ingezette weg vraagt er om, om doorbroken te worden. Als je dat niet doet, verlies je het plezier in je leven en raak je uitgeput. Het is zaak om de focus van buiten naar binnen te keren. En alles wat je binnen in je voelt toe te staan. De focus naar buiten, maakt je iemand die te veel rekening houdt met wat anderen mogelijk van je denken. Je houvast van binnen ben je immers kwijt dus zoek je houvast buiten jezelf. De mening van anderen is dan belangrijk geworden. Je eigen mening en je houvast in je gevoel, ben je kwijt.

De invloed van de mensen om je heen

Zolang je je laat beïnvloeden door omstandigheden en mensen om je heen, ga je weg van het gevoel in je hart. Dit veranderen, stuit vaak op angst. De angst dat je wordt afgewezen. Mensen die van je houden, mensen die het beste met je voor hebben, willen je toch gelukkig zien? En in het begin kan dit verwarrend zijn. Verwarrend omdat je emoties door elkaar liggen en je je eigen gevoel weer moet leren kennen. Het is de weg van al je emoties durven toestaan. En de veranderingen in jou, raken ook de mensen om je heen.

Leven in open-, eerlijk- en echtheid 

Treed alles in jezelf met open blik en houding tegemoet. En neem totdat je weer helemaal schoon bent en jezelf weer helder voelt en naar je hart kunt luisteren, geen drastische beslissingen. Vraag aan de mensen in je omgeving je hierin te ondersteunen en je te tijd te gunnen. Mensen die van je houden, zullen je toewensen dat je naar je hart luistert en naar je gevoel handelt. Wel zullen zelfs je geliefden aan de verandering in jou moeten wennen. Ook zij hebben recht op hun gevoelens. En ja het klopt, dit is niet altijd gemakkelijk. Wel de manier om elkaar beter te leren kennen en een verandering naar volledige open-, eerlijk- en echtheid met de mensen om je heen. En juist open-, eerlijk- en echtheid geeft een verdieping, wat het leven bijzonder maakt. En dan vind je alle antwoorden door te luisteren naar je hart!

Wil je deze weg bewandelen? En zou je hierin ondersteund willen worden? Wij doen dat graag. Lees hier wat anderen hebben ervaren>>

Kijk eens naar de workshop Van Gedachten naar Gevoel of luister naar Maurice zijn muziekstuk ‘Open your Heart’

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs