Gepubliceerd op: 30 januari 2018

Twijfel? Wat doe je er aan…

Lijkt je het fijn als je geen twijfel meer kent? Wil je je zeker voelen over je keuzes.? Hoe zou het zijn om, zodra je voor een keuze staat, je een duidelijk gevoel krijgt bij wat voor jou het beste is? Velen zullen deze vragen bevestigend beantwoorden. Als je zonder twijfel keuzes kan maken,  hoef je niet terug te kijken, spijt te hebben of je onrustig te voelen.

Hoe komt het dat je twijfelt?

Ben je er van bewust waardoor twijfel ontstaat? Heb je enig idee? Het duidelijkst kun je dit ervaren door een oefening te doen. Neem iets waar je een keuze in hebt te maken. Eerst beweeg je je ogen omhoog en haal je het onderwerp van je keuze voor de geest. Stel jezelf de vraag wat je het beste kunt kiezen. Wat gebeurt er in je?

Daarna beweeg je je ogen naar beneden en haal je opnieuw dat voor de geest waar je een keuze in hebt te maken. En ook nu vraag je jezelf wederom af wat voor jou de beste keuze is. Wat gebeurt er dan?

Hulpmiddel om van denken naar voelen te gaan

Ikzelf vind het een handig en grappig hulpmiddeltje om denken en voelen te onderscheiden. De stand van je ogen heeft een connectie met je hersenen. Kijk je omhoog dan activeer je je denken. Kijk je omlaag dan activeer je je gevoelscentrum.

Mijn ervaring is dat als ik omhoog kijk, ik ga wikken en wegen. Ik vraag me dan af wat de voor- en nadelen van de  verschillende opties zijn. Terwijl ik, als ik naar beneden kijk, vanzelf in mijn gevoel kom. Dan voel ik wat goed – of juist niet goed – voelt. Of ik voel dat het antwoord nog niet duidelijk is, en ik daarom nog geen keuze moet maken. Als ik naar boven kijk, en in mijn denken terecht kom, krijg ik zoveel gedachten, dat ik mezelf daarin verlies en vertwijfelt raak.

Intuïtie

Nu kun je natuurlijk zeggen dat al deze gedachten belangrijk zijn en dat ik daar niet aan voorbij moet gaan. Het punt is echter dat als je ik zelf midden in een bepaalde problematiek zit en dan een keuze heb te maken, ik het geheel niet kan overzien vanuit mijn ratio. Zodra ik in mijn gevoel zit, ‘kijk’ ik via mijn gevoel door al deze grenzen heen. Dat is ook wat je intuïtie doet. Zonder alles te overzien, geeft je intuïtie je richting. Dwars door al je ontbrekende kennis heen.

Heldere keuzes en antwoorden

Als je bereid bent de controle van je verstand los te laten, kun je je gevoel de vrije loop laten en kom je tot hele heldere keuzes en antwoorden. Dat geeft rust, mits je je de gemaakte keuze niet alsnog in twijfel trekt met je verstand. Een bekende valkuil voor velen. Wees hierop beducht, blijf in je gevoel. Luister naar je intuïtie.

In feite is dit meer dan genoeg voor je om te weten. Intuïtie is geaccepteerd en wordt gebruikt sinds mensenheugenis. Dan kunnen we het daar het beste bij laten toch? Of proeft dit naar meer?

Van Gedachten naar Gevoel iets voor jou?

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs