emoties uitschakelen, gevoel blokkeren, opgekropte emoties
Gepubliceerd op: 11 december 2018

Emoties onderdrukken is ongezond

Verdriet, angst, boosheid en blijdschap, de vier basisemoties waar we als mens over beschikken. Het is belangrijk dat we deze emoties niet onderdrukken. We hebben ze niet voor niets. Helaas dat verdriet, angst en boosheid vaak worden bestempeld als nare emoties. Als je zo over emoties denkt, sluit je je al snel voor deze emoties af. En dat is juist heel ongezond.

De functie van emoties

We hebben emoties nodig om het leven aan te kunnen. Verdriet voelen we als we door iets worden aangegrepen. Door het verdriet ongeremd te voelen, kunnen we die gebeurtenis verwerken. Dan gaat de lading van de herinnering af en kunnen we geschoond hiervan weer door met ons leven. Als we emoties opkroppen, ontnemen we ons een belangrijk menselijk instrument. Emoties hebben namelijk een belangrijke functie in ons leven.

Angst hebben we nodig als waarschuwing en om alert en adequaat te reageren in gevaarlijke situaties.

Boosheid is een waarschuwing aan onszelf dat er een grens wordt overschreden en geeft ons de kracht om voor ons zelf op te komen.

Blijdschap geeft ons de vreugde en de energie om door te kunnen en te willen in het leven.

Emoties onderdrukken

Als je emoties niet wilt voelen, bewaar je ze in jezelf. Omdat de natuurlijke gang van emoties is, dat ze wel gevoeld willen worden, ben je dan continu bezig deze emoties in bedwang te houden. Dit kun je aan het doen zijn, zonder dat je daar erg in hebt.

Als je last hebt van onverklaarbare  vermoeidheid, onrust in je lichaam, prikkelbaar, ongeduld en steeds vaker overweldigd kunnen worden door sterke emoties dan heb je hoogst waarschijnlijk een hoop onverwerkte emoties opgespaard.

Het onderdrukken van emoties leidt tot uitputting en is de nummer één veroorzaker van burn-out.

Emoties verwerken

Emoties als verdriet, angst en boosheid verwerk je alleen door ze ongeremd te voelen. En dit voelen doe je door je aandacht te brengen naar je emoties die je alleen kunt voelen in je lichaam. Soms is het voelen als zodanig sterk uitgezet dat je niks voelt in je lichaam. Dan is er eerst nog iets anders nodig. Namelijk dat je weer in je gevoel wordt gebracht. Daar kunnen we je goed bij helpen.

Zodra je weer iets voelt, is de volgende stap om zonder oordeel dat wat je voelt, toe te staan. Je omarmt dat wat je voelt in je lichaam, en dat wat je voelt, vind je helemaal oké.

Als je jarenlang emoties hebt opgespaard, ben je misschien bang dat er dan een enorme beerput met emoties opengaat. Als je dit samen met ons aangaat, zul je ervaren dat dit heel erg mee valt. In onze coaching en healing sessies helpen wij je de opgespaarde gevoelens in een veilige bedding toe te laten. We versnellen de verwerking met behulp van bijzondere helende muziek en energetische healing.

Bevrijd jezelf van oud verdriet, angst en boosheid

Gun jezelf een nieuw leven. Bevrijd van zwaarte veroorzaakt door gebeurtenissen in het verleden. Het zijn de emoties die je vasthoudt die deze zwaarte veroorzaken. Wij kunnen je hierbij heel goed helpen.

Mocht je twijfelen of dit echt mogelijk is, dan zou je de ervaringen van onze klanten kunnen lezen. Of wacht niet langer en maak direct een afspraak. Met een paar sessies voel je je al stukken beter.

Coaching

Persoonlijke Coaching

Life coaching

Heb je last van stress, spanningen, burn-out, te veel denken of onzekerheid? Of heb je behoefte aan een andere verandering, maar weet je niet precies hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dán is het tijd voor onze life coaching in Bussum!

Burn-out klachten

Burn-out coaching

Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? We pakken de oorzaak op mentaal, gedrag en emotioneel vlak aan. De uitputting die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. 

Relatie coaching

Weten jullie niet meer of je met elkaar door wilt? Is er misschien iets gebeurd wat moeilijk oplosbaar lijkt? Of mist de verbinding tussen jullie? Dan geeft onze relatiecoaching oftewel relatietherapie jullie nieuwe inzichten en kansen.

Zakelijke coaching

Te veel stress, burn-out klachten of ga je met tegenzin naar je werk? Loop je vast als leidinggevende? Zit er iets anders dwars in je functioneren? Of ben je toe aan een volgende stap, maar kom je daar zelf niet uit?

Groepssessies

Speciaal voor iedereen die vastloopt in het leven, financieel afhankelijk is van een minimale uitkering of een gelijkwaardig laag inkomen en verder geen of weinig financiële middelen heeft, geven we groepssessies voor €45 per persoon/per keer.

Reacties

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Keuzes maken, zo wordt het gemakkelijk - Caroline Bun Coaching - […] je de kracht om de keuze te maken en door te zetten. Alleen als er een directe aanleiding is…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs

Tolerantie

Tolerantie

In maart 2020 zag het er even naar uit dat de tolerantie toenam. Het gezamenlijk beleven van Corona, dat onverwachts...